Incompany workshop

Wist u dat de kosten van slaapproblemen en werkstress in Nederland 5 tot 6,5 miljard per jaar zijn?

Ongeveer 30 % van de Nederlanders slaapt slecht en 10% heeft chronische slaapproblemen. Dit kost de Nederlandse economie naar schatting 3 tot 4,5 miljard euro per jaar. Slaapproblemen beïnvloeden de belastbaarheid van de werknemer: concentratie, geheugen en prestaties verminderen, de productiviteit is lager en het verzuim hoger. Langdurig slecht slapen geeft een verhoogd risico op obesitas, diabetes type 2, hart- en vaatziekten alsook angst, depressie en dementie.

Ongeveer 20% van de Nederlanders ervaart stress. Verzuim door werkstress kost de Nederlandse economie naar schatting 2 miljard euro per jaar. Deze kosten nemen jaarlijks toe en werkstress zorgt voor 16% van alle verzuimdagen in Nederland. Werkstress kan leiden tot zowel lichamelijke als psychische klachten zoals RSI- en rugklachten, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, slapeloosheid, vermoeidheid, burnout en depressie.

Slaap- en stressklachten hebben dus niet alleen gevolgen voor de werknemer maar ook voor de werkgever.

Een incompany workshop beter slapen en stresshantering zorgt voor een lager verzuim en hogere productiviteit

De workshops worden zowel extern als incompany aangeboden. Tevens is er de mogelijkheid om 1-op-1 begeleid te worden. Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie.

incompany training